25. maalis, 2019

Ehdotuksia maan päättäjille

En ole päättäjä, mutta voinen kai ehdottaa?

Ensiapuun olisi hyvä päästä oman maakunnan alueelle viikon sisällä. Jos se ei onnistu, niin naapurimaakuntiin voisi laittaa Postin kautta kirjallisen pyynnön, josko siellä olisi aikaa ottaa akuutti verenvuotopotilas hoitoon joskus lähipäivinä, korkeintaan -viikkoina.
 
Maakunnan jokaisessa kunnassa on turha pitää terveysasemaa, sillä maaseutumatkailun kerrotaan avartavan ihmisen tajuntaa positiivisella tavalla, ja sehän tulisi hoidettua siinä 100 kilometrin pituisen keskussairaalaan suuntautuvan poliklinikkakäynnin yhteydessä.
 
Hammaslääkäriin voisi palkata 9 euron päiväpalkalla työttömiä metallimiehiä, jotka kiskovat siirtoleukapihdeillä eli ns. papukaijoilla kipuilevat hampaat pois hyvästä palkasta saamansa motivaation innolla. Näin ei turhaan hukata kallispalkkaisen hampilääkärin muutenkin kiireistä aikaa, ettei tälle vaan tule akuuttia turhaumaa. Samalla tulisi taas kaunisteltua muka-suuria työttömyyslukuja, eikä työnantajalta (kunnilta ja valtiolta) kulu juurikaan rahaa täyden palkan maksamiseen.
 
Pankkeja, posteja, kirjastoja, uimahalleja jne on turha enää ylläpitää, ne pitää lakkauttaa, sillä kohta Suomen rajojen sisäpuolella asuu enemmän ulkomaan kieliä puhuvia, lukevia ja ymmärtäviä ihmisiä, ja eihän pankkitoimihenkilöä voida vaatia opettelemaan Aškunia, Persiaa tai Afrikan eri kieliä.
Ai niin, milläs sitten sen kirjallisen pyynnön sinne naapurimaakunnan ensiapuun toimittaa, jos Posti lopetetaan...

On hyvä rakentaa yksi todella suuri koulurakennus maakunnan keskustaajamaan, ja samalla lakkauttaa kaikki muut pienemmät koulut. Tämä suurkoulurakennus pitää sijoittaa maakunnan keskuspaikan rautatieaseman läheisyyteen, jotta lapset saataisiin toimitettua kaikki kerralla karjavaunuissa päivittäiselle opintielle. Kaukana rautateistä asuvat lapset saadaan kyllä toimitettua radan varteen isien ja äitien toimesta, joista jommalla kummalla ei taatusti ole enää työpaikkaa, ja täten vanhemman oma aika riittää tenavien kuskaamiseen vaikka fillarin tarakalla oppia saamaan. Ja iltapäivällä tietty takaisin.
 
Ja lopuksi: Itseäni lähellä olevaa tori- ja markkinakauppaa pitää supistaa niin, että kaikki elintarvikkeita myyvät kauppiaat pitää ajaa konkurssiin ja heidän ammattikalustonsa tulee pakkoluovuttaa eri puolueiden käyttöön, jotta poliitikot voisivat ihan ilman sanomisia ilmaisjakaa huttua nälkää näkevällä kansalle, jotta poliitikot pääsisivät hyväpalkkaisiin päättäjähommiin. Paskat pienyrittäjistä, hehän (mehän) olemme pelkkää pohjasakkaa.
 
T: yhäkin äänestämässä käyvä kohta-ex-pienyrittäjä