17. maalis, 2019

Ilmaisjakelua markkinoilla

Avoin kirje poliitikoille ja puolueille toreilla ja markkinoilla tapahtuvista ilmaisjakeluista.


Kun te poliitikot tai puolueet jaatte markkinoilla ilmaista syötävää ja juotavaa kansalaisille, niin oletteko tulleet koskaan ajatelleeksi, että vaikka se kansa on onnessaan ilmaisesta kahvista, makkarasta tai sopasta ja te itse saatte mahdollisesti monta uutta persettä nuolevaa äänestäjää piireihinne, niin ihan kaikki ei menekään oikein?

Oletetaan, että te ostatte pari sataa grillimakkaraa markkinakauppias A:lta. Kauppias A on tietysti onnellinen saadessaan kaikista makkaroista maksun. Okei, kuulostaa hyvältä. Te paistelette niitä makkaroita siinä torilla ja jaatte kyrsiä ihmisille ilmaiseksi, jotta he saapuisivat kuulemaan teidän poliittisia ajatuksianne. Te pidätte siinä suuressa grillissänne tarkoituksellisesti hiljaiset tulet ja vain vähän kerrallaan makkaroita, jotta suuri määrä kansalaisia joutuisi kuulemaan esitelmöintiänne mahdollisimman kauan odottaessaan makkaran valmistumista. Hyvä taktiikka teiltä, good, ootte fiksuja.

Mutta.

Kun kauppias A on nyt tehnyt tilin, niin mitä ovat tehneet saman alan kauppiaat B, C, D ja E? Niin, eivät mitään. Eivät ainakaan ole myyneet mitään, koska te jaatte ilmaisia ruokatuotteita ja he eivät mitään. Tai siis ovathan he köyhtyneet, juuri sen he ovat tehneet teidän poliitikkojen takia.
TAI
Te annatte grillimakkaralipukkeen, jonka voi käydä lunastamassa A:n grilliteltalla. Edelleen B, C, D ja E eivät myy mitään, mistä kiitos teille rakkaat ja ajattelevaiset poliitikot.
TAI
Tai mitä nyt sitten keksittekään tämän suuren, ihanan ja autuaaksitekevän ilmaisjakelun tiimoilta.

AINA joku kauppiastaho häviää, kun te tarjoatte persettänne nuoltavaksi. Ja kansahan nuolee, koska se rakastaa ilmaisia tuotteita. Mutta me pienyrittäjätkin olemme ihmisiä, ja me yritämme saada haalittua oman toimeentulomme niistä murusista, joita vielä kuihtuvassa tori- ja markkinakaupassa on jäljellä. Te torppaatte sen, te tapatte torimyyntiä omalta osaltenne te poliitikot.

MIKSI ETTE joskus vaihda alaa? Miksi jaatte aina ruokaa ja juomaa? Miksi ette osta pölypussikauppiaalta pölypusseja ja jaa niitä ihmisille? Miksi ette osta vaatekauppiaalta pöksyjä tai nahkakauppiaalta vöitä ynnä lompakoita? Miksi ette korituoleja tai perunoita tai leluja tai cd-levyjä? Tekisitte yhden kauppiaan onnelliseksi ja kaikki loput onnettomiksi, mutta kasvaisihan teidän suosionne kansalaisten keskuudessa.
Miksi joka helv*tin kerta ilmaisjakelun pitää kohdistua juuri ruoka- ja juomakauppiaisiin?

PARASTA OLISI, jos ikinä enää ei jaettaisi yhtään mitään ilmaista yhtään missään. Eikö teillä poliitikoilla ole tärkein työkalunne eli puhelahjat kunnossa, kun ääniä pitää haalia jakamalla materiaalia ilmaiseksi? Ettekö enää osaa puhumalla vaikuttaa äänestäjiin, pitääkö heitä ostaa? Jos näin on, olette, anteeksi vaan, surkeita työssänne.

Terveisin eräs teihin poliitikoihin ja puolueisiin to-del-la pettynyt ja alati teidän takianne köyhtyvä pienyrittäjä ruoka-alalta.

PS. Järjestän itse kahdeksat markkinat tänä vuonna. Arvatkaapa, montako puoluetelttaa niille saapuu? Aivan oikein, nolla, ei yhtään, sillä ikimaailmassa en puolueita markkinoilleni päästä. Te voitte kuntapäättäjinä estää minua järjestämästä markkinoita, jolloin saatte vapaasti temmeltää miten haluatte ilman minun kritiikkiäni, ja taatusti suosionne räjähtää ennätyslukemiin. Vai kuinka?