Eräkokin blogi

25. maalis, 2019
En ole päättäjä, mutta voinen kai ehdottaa?

Ensiapuun olisi hyvä päästä oman maakunnan alueelle viikon sisällä. Jos se ei onnistu, niin naapurimaakuntiin voisi laittaa Postin kautta kirjallisen pyynnön, josko siellä olisi aikaa ottaa akuutti verenvuotopotilas hoitoon joskus lähipäivinä, korkeintaan -viikkoina.
 
Maakunnan jokaisessa kunnassa on turha pitää terveysasemaa, sillä maaseutumatkailun kerrotaan avartavan ihmisen tajuntaa positiivisella tavalla, ja sehän tulisi hoidettua siinä 100 kilometrin pituisen keskussairaalaan suuntautuvan poliklinikkakäynnin yhteydessä.
 
Hammaslääkäriin voisi palkata 9 euron päiväpalkalla työttömiä metallimiehiä, jotka kiskovat siirtoleukapihdeillä eli ns. papukaijoilla kipuilevat hampaat pois hyvästä palkasta saamansa motivaation innolla. Näin ei turhaan hukata kallispalkkaisen hampilääkärin muutenkin kiireistä aikaa, ettei tälle vaan tule akuuttia turhaumaa. Samalla tulisi taas kaunisteltua muka-suuria työttömyyslukuja, eikä työnantajalta (kunnilta ja valtiolta) kulu juurikaan rahaa täyden palkan maksamiseen.
 
Pankkeja, posteja, kirjastoja, uimahalleja jne on turha enää ylläpitää, ne pitää lakkauttaa, sillä kohta Suomen rajojen sisäpuolella asuu enemmän ulkomaan kieliä puhuvia, lukevia ja ymmärtäviä ihmisiä, ja eihän pankkitoimihenkilöä voida vaatia opettelemaan Aškunia, Persiaa tai Afrikan eri kieliä.
Ai niin, milläs sitten sen kirjallisen pyynnön sinne naapurimaakunnan ensiapuun toimittaa, jos Posti lopetetaan...

On hyvä rakentaa yksi todella suuri koulurakennus maakunnan keskustaajamaan, ja samalla lakkauttaa kaikki muut pienemmät koulut. Tämä suurkoulurakennus pitää sijoittaa maakunnan keskuspaikan rautatieaseman läheisyyteen, jotta lapset saataisiin toimitettua kaikki kerralla karjavaunuissa päivittäiselle opintielle. Kaukana rautateistä asuvat lapset saadaan kyllä toimitettua radan varteen isien ja äitien toimesta, joista jommalla kummalla ei taatusti ole enää työpaikkaa, ja täten vanhemman oma aika riittää tenavien kuskaamiseen vaikka fillarin tarakalla oppia saamaan. Ja iltapäivällä tietty takaisin.
 
Ja lopuksi: Itseäni lähellä olevaa tori- ja markkinakauppaa pitää supistaa niin, että kaikki elintarvikkeita myyvät kauppiaat pitää ajaa konkurssiin ja heidän ammattikalustonsa tulee pakkoluovuttaa eri puolueiden käyttöön, jotta poliitikot voisivat ihan ilman sanomisia ilmaisjakaa huttua nälkää näkevällä kansalle, jotta poliitikot pääsisivät hyväpalkkaisiin päättäjähommiin. Paskat pienyrittäjistä, hehän (mehän) olemme pelkkää pohjasakkaa.
 
T: yhäkin äänestämässä käyvä kohta-ex-pienyrittäjä
17. maalis, 2019

Eräkokki on tehnyt tai oikeastaan uusinut sopimuksen hyvinkääläisen Johacon LKV Oy:n kanssa.
Tulemme toimimaan yhteistyössä Hyvinkään seudun lisäksi myös Kouvolassa erilaisissa tapahtumissa, mm. Kouvolan Asuntomessuilla heinä-elokuussa 2019 Korian entisen varuskunnan alueella ja sen ympäristössä.

Eräkokki kurvailee kuvan pakettiautolla keväästä 2019 lähtien toreilla, markkinoilla ja muissa vastaavissa tapahtumissa.

Johacon LKV Oy

17. maalis, 2019

Avoin kirje poliitikoille ja puolueille toreilla ja markkinoilla tapahtuvista ilmaisjakeluista.


Kun te poliitikot tai puolueet jaatte markkinoilla ilmaista syötävää ja juotavaa kansalaisille, niin oletteko tulleet koskaan ajatelleeksi, että vaikka se kansa on onnessaan ilmaisesta kahvista, makkarasta tai sopasta ja te itse saatte mahdollisesti monta uutta persettä nuolevaa äänestäjää piireihinne, niin ihan kaikki ei menekään oikein?

Oletetaan, että te ostatte pari sataa grillimakkaraa markkinakauppias A:lta. Kauppias A on tietysti onnellinen saadessaan kaikista makkaroista maksun. Okei, kuulostaa hyvältä. Te paistelette niitä makkaroita siinä torilla ja jaatte kyrsiä ihmisille ilmaiseksi, jotta he saapuisivat kuulemaan teidän poliittisia ajatuksianne. Te pidätte siinä suuressa grillissänne tarkoituksellisesti hiljaiset tulet ja vain vähän kerrallaan makkaroita, jotta suuri määrä kansalaisia joutuisi kuulemaan esitelmöintiänne mahdollisimman kauan odottaessaan makkaran valmistumista. Hyvä taktiikka teiltä, good, ootte fiksuja.

Mutta.

Kun kauppias A on nyt tehnyt tilin, niin mitä ovat tehneet saman alan kauppiaat B, C, D ja E? Niin, eivät mitään. Eivät ainakaan ole myyneet mitään, koska te jaatte ilmaisia ruokatuotteita ja he eivät mitään. Tai siis ovathan he köyhtyneet, juuri sen he ovat tehneet teidän poliitikkojen takia.
TAI
Te annatte grillimakkaralipukkeen, jonka voi käydä lunastamassa A:n grilliteltalla. Edelleen B, C, D ja E eivät myy mitään, mistä kiitos teille rakkaat ja ajattelevaiset poliitikot.
TAI
Tai mitä nyt sitten keksittekään tämän suuren, ihanan ja autuaaksitekevän ilmaisjakelun tiimoilta.

AINA joku kauppiastaho häviää, kun te tarjoatte persettänne nuoltavaksi. Ja kansahan nuolee, koska se rakastaa ilmaisia tuotteita. Mutta me pienyrittäjätkin olemme ihmisiä, ja me yritämme saada haalittua oman toimeentulomme niistä murusista, joita vielä kuihtuvassa tori- ja markkinakaupassa on jäljellä. Te torppaatte sen, te tapatte torimyyntiä omalta osaltenne te poliitikot.

MIKSI ETTE joskus vaihda alaa? Miksi jaatte aina ruokaa ja juomaa? Miksi ette osta pölypussikauppiaalta pölypusseja ja jaa niitä ihmisille? Miksi ette osta vaatekauppiaalta pöksyjä tai nahkakauppiaalta vöitä ynnä lompakoita? Miksi ette korituoleja tai perunoita tai leluja tai cd-levyjä? Tekisitte yhden kauppiaan onnelliseksi ja kaikki loput onnettomiksi, mutta kasvaisihan teidän suosionne kansalaisten keskuudessa.
Miksi joka helv*tin kerta ilmaisjakelun pitää kohdistua juuri ruoka- ja juomakauppiaisiin?

PARASTA OLISI, jos ikinä enää ei jaettaisi yhtään mitään ilmaista yhtään missään. Eikö teillä poliitikoilla ole tärkein työkalunne eli puhelahjat kunnossa, kun ääniä pitää haalia jakamalla materiaalia ilmaiseksi? Ettekö enää osaa puhumalla vaikuttaa äänestäjiin, pitääkö heitä ostaa? Jos näin on, olette, anteeksi vaan, surkeita työssänne.

Terveisin eräs teihin poliitikoihin ja puolueisiin to-del-la pettynyt ja alati teidän takianne köyhtyvä pienyrittäjä ruoka-alalta.

PS. Järjestän itse kahdeksat markkinat tänä vuonna. Arvatkaapa, montako puoluetelttaa niille saapuu? Aivan oikein, nolla, ei yhtään, sillä ikimaailmassa en puolueita markkinoilleni päästä. Te voitte kuntapäättäjinä estää minua järjestämästä markkinoita, jolloin saatte vapaasti temmeltää miten haluatte ilman minun kritiikkiäni, ja taatusti suosionne räjähtää ennätyslukemiin. Vai kuinka?

7. touko, 2018

Ymmärrän, että iso osa tori- ja markkinakauppiaista on tätä ajatus- ja toimintamallia vastaan, sillä saattaahan joku asiakkaista jäädä tämän vuoksi pois toreilta, mutta nyt on mustaa valkoisella siitä, että Kouvolan kaupunki (Ydinkeskusta ry eli Manski) on liittynyt markkinoilla tapahtuvan ilmaisjakelun kieltämisen piiriin.

Pidin kiellon puolesta pari vuotta hirveetä mekkalaa, mulle soitteli ja viestitti monta poliitikkoa varsin vihaisesti ja muutama kauppiaskin irvisteli, ja nyt eräs kaupunginvaltuutettu kertoi asian olevan sinetöity. Saatte muun alan kauppiaat vapaasti syyttää minua, mutta en todellakaan siedä sitä, että se on aina me ruokakauppiaat, jotka kärsimme ilmaisjakelusta. Jokainen oman poliittisen uran edistämistarkoituksessa (eli poliitikon oman edun vuoksi) ilmaiseksi annettu kahvi, pulla, makkara, keitto jne on ruokayrittäjältä pois. Tietysti puolue voi ostaa ne sadat makkarat joltain markkinamyyjältä, mutta se on silloin muilta makkaranpaistajilta pois. Kannatan täyskieltoa ilmaisjakelun suhteen, enkä pyydä anteeksi. -Eräkokki-

1. huhti, 2018

Urheilutilaisuuden järjestäjä, firman toimari tai puuhamies, yhdistyksen järjestelyaktiivi tai kuka tahansa ihan tavallinen ihminen huomio:

Kun suunnittelet jotain tapahtumaa tai olet jo järjestämässä sellaista, oletko miettinyt tapahtumaasi ruokailua? Onko urheilukisoissa ainut tapa ruokkia ihmisiä se ainainen makkaragrilli, mehu ja pulla? Onko firman tilaisuus pakko aina järjestää siellä ruokailutiloissa tai tehdassalissa, miksi ei joskus pihalla? Onko sinulle tai läheisellesi tulossa juhlat?

Eräkokki tekee juuri sitä, mitä te tarvitsette, eli järjestää ulkoilmaruokailuja juuri siinä paikassa, johon Eräkokin tilaat. Paikka voi olla järven ranta, jonkun pihanurmikko, firman parkkipaikka tai urheilukentän laita, ihan mikä vaan.

Mieti uutta, äläkä aina toteuta sitä vanhaa kaavaa kyllästymiseen asti. Kaikella rakkaudella, terveisin Eräkokki.

P. 045 7871 6330 / Paavo